Bloggintresserade

tisdag 19 mars 2013

En grå dag ute...

... men inne finns det värme ;)

idag bjuder vi på..

Fiskgratäng med smak av apelsin & chili, kokt potatis
Pasta med broccoli & gorgonzolasås
"Het" värmande kycklingsoppa




Blodapelsiner är verkligen något extra. Namnet kommer ifrån den knallröda, vackra färg som många blodapelsinsorters fruktkött har. Färgen ges av en antioxidant vid namn antocyanin, som frukterna producerar för att skydda sig ifrån de stora temperaturskillnaderna där frukterna växter, vilket är i nivå med södra Italien och Sicilien. Förvirrande nog så har dock inte alla blodapelsiner denna stark färg, men det beror bara på att koncentrationen av antocyaniner är lägre. Dessa antioxidanter skyddar inte bara frukterna ifrån kalla nätter, de kan möjligtvis även skydda oss ifrån vissa former av cancer och hjärt-kärlsjukdomar.



Pasta med broccoli & gorgonzola




Underbart vacker färg..

 
Så gott!!






Het värmande kycklingsoppa

 

och så vår underbara salladsbuffé..