Välkomna tillbaka från lovet!!
Denna vecka och nästa vecka har vi Thitikorn från Kavelbro hos oss som praktikant :)
Nybakat glutenfritt bröd & hamburgebröd
Thitikorn fixar en dilldressing till fiskburgarna
Fiskburgare med bröd, grönsaker & klyftpotatis.
Mycket uppskattat & gott
Ingredienser:
100 gr margarin
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning:
300 gr skalade morötter
2 msk olja
1 tsk oregano
1/2 vitlök
1/2 gul lök
100 ge soltorkade tomater i olja
2 dl salladsost (fetaost)
salt
vitpeppar
Äggstanning:
3 st ägg
3 dl mjölk
salt, peppar
3 dl riven ost
1. Blanda samman margarin, mjöl & vatten till en fast deg.
Tryck ut degen i en pajform och grädda det i 225 grader ca 5 min så det
fått lite färg.
2. Grovriv morötterna, hacka löken och tomaterna. Bryn allt i olja. Krydda
med salt, peppar & oregano. Rör ner salladsosten försiktigt.
Fyll pajskalet med röran.
3. Vispa ihop ägg, mjölk o kryddor. Häll det över morotsröröan. Strö på
den rivna osten. Grädda pajen ca 20 min i 225 grader
Smaklig måltid!!